Zoeken

ALLES OVER DE INVISALIGN ALIGNERS

Terug van weggeweest...

Maar wel met een glimlach. Sinds 30 weken draag ik nu mijn Invisalign aligners. In een eerdere blogpost vertelde ik waarom ik hiervoor heb gekozen. Op mijn Instagram vertel ik hier nog meer over, inclusief behind the scenes beelden. Want hoe gaat dat er aan toe bij een orthodontist? Het was voor mij allemaal nieuw. Ik hoor nu echt bij de #SmileSquad!

Sinds ik mij meer ben gaan interesseren in duurzaamheid, werd ik benieuwd naar het materiaal van de aligners.

*tekst gaat verder na de foto

Sinds ik mij meer ben gaan interesseren in duurzaamheid, werd ik benieuwd naar het materiaal van de aligners. Waar is het bijvoorbeeld van gemaakt? Elke aligner is 'custom made', dit gebeurt mede door een 3D scan zodat het daadwerkelijk comfortabel is om ze te dragen. De aligners worden gemaakt van SmartTrack movement materiaal. Het wordt juist hiervan gemaakt, omdat het ervoor zorgt dat je tanden kunnen bewegen om het juiste eindresultaat te krijgen. Het SmartTrack movement materiaal sluit naadloos aan op je eigen tanden. En dit heb ik gemerkt! Afgelopen week hebben ze glazuur weg gevijld, waardoor er meer ruimte is voor mijn tanden om te bewegen. De aligners zorgen er meteen voor dat mijn tanden gaan bewegen. Het is bizar hoe snel dit gaat!


Ik moet nog 20 weken mijn aligners dragen, maar ik hou jullie op de hoogte. Ik kan niet wachten tot het definitieve eindresultaat.


Wil je meer informatie over de aligners? Klik dan op deze link!

#ad

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven