DÉ DUURZAME MERKENGIDS

Dé duurzame merkengids vanuit mijn oogopzicht. Merken die duurzaam produceren of steeds beter op weg zijn. Mede door deze duurzame merkengids wil ik laten zien dat slow fashion echt niet saai is of heel duur hoeft te zijn. Speciaal voor jullie een lijstje met mijn favoriete merken. Ken jij nog een leuk, mooi en duurzaam merk? Laat het mij weten, ik ben altijd nieuwsgierig! 

MATT & NAT

MAT(T)ERIAL and NATURE, je leest het goed en ze hebben ook een motto 'Live beautifully'. Accepteer de mens, de creativiteit en de positiviteit in ons allemaal. Matt & Nat gebruikt geen leer voor hun producten. Ze gebruiken duurzame en eco vriendelijke producten die ze elke keer op een andere manier gebruiken. Ze hebben écht prachtige producten. Mijn favoriet zijn de tassen. Het is misschien niet voor iedereen betaalbaar, maar wanneer je een tas wil kopen die langer meegaat zou ik zeker een keer naar Matt & Nat kijken.

Neinties

Minimalisme en sieraden, kom maar door! Neinties is een klein Nederlands en Deens sieraden merk. Ze produceren de uitgebreide zilveren en gold plated collecties eerlijk in Denemarken. Een betaalbaar sieraden merk dat mijn hart sneller doet kloppen. Het is heel subtiel en vooral de oorbellen zijn heel prettig om te mixen & matchen.

Nude Ethics

Mijn favoriete merk! Betaalbaar, maar toch duurzaam. Nude Ethics is hét perfect merk wanneer je op zoek bent naar toffe t-shirts. Het is vooral een leuk merk, omdat ze net wat andere items hebben en je ziet niet heel Nederland erin lopen. Vind ik zelf altijd heel fijn! 

FLAMINGOS' LIFE

Flamingos' Life is niet zomaar een schoenenmerk. Voor elk paar schoenen dat ze verkopen, planten ze 5 bomen. Hiermee hebben ze al 105.123 bomen gepland. Daarnaast worden de sneakers gemaakt van recycled plastic! Wanneer je een paar koopt, recycle je 4 plastic flesjes. Er wordt dus ook geen gebruik gemaakt van leer! Flamingos' Life is heel duidelijk in wat ze doen en waarom. Een merk dat transparant is en zelf ook wat terug doet voor de planeet.

Thinking MU

Thinking MU is een Spaanse merk en heeft een uitgebreide collectie wat toegankelijk is voor echt iedereen. Het is eenvoudig, maar met leuke designs. De collecties worden fair trade geproduceerd en gemaakt van duurzame materialen. Word ik blij van! 

VEJA

Als ik denk aan een duurzaam sneaker merk dan is het VEJA wel. VEJA maakt sneakers van ecoleer en biologisch katoen die onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt worden. Het is een betaalbaar merk, het is aan jou de keus of je liever een paar Nike sneakers koopt of een paar VEJA. 

Teym

Het is voor sommige wel duidelijk dat duurzaam niet goedkoop is. Je kunt niet een eerlijk t-shirt kopen voor vijftien euro. Zo denkt Teym er ook over. Het gaat hen om één onberispelijke garderobe en geen overhypte collecties. Bij Teym koop je direct van de maker, zonder tussenpersonen die ieder hun eigen marge rekenen. Een eerlijke prijs voor een eerlijk product. En juist dit vind ik zo fijn! Ze hebben de perfecte items die je eindeloos kunt combineren waardoor je niet meer items hoeft te kopen.

GOAT

De fijnste basics zijn toch wel van GOAT. De twee zussen hebben een eigen winkel in Amsterdam waar ze duurzame en vegan merken verkopen. Het begon met het zoeken naar het perfecte basic witte t-shirt, wat ze niet vonden. Waarom zou je het dan niet zelf maken? De collectie is betaalbaar en duurzaam. Je vindt een t-shirt al voor €17,95. 

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Black LinkedIn Icon
  • Black RSS Icon

© 2019 by Anita Heath